Pazi! Rupe na cesti

Foto: Rupa ne cesti: 11 Ulica

Nedavno je na službenim stranicama općine Orašje objavljena vijest da je općinski načelnik Đuro Topić potpisao ugovor o održavanju asfaltiranih cesta s firmom Ceste D.D iz Mostara. Vrijednost ugovora je oko 50 tisuća maraka.

Unatoč vrijednosti ugovora od 50 tisuća maraka, mi ne znamo kao će se ceste na našoj općini održavati u budućnosti, ali zato znamo kako su se dosada održavale i u kakvom su trenutačno stanju.

A kako bi našim čitateljima pokazali kako su ceste do sada održavanje i u kakvom se nalaze stanju, uz riječi poslužiti ćemo se i fotografijama. Ne kaže se slučajno da fotografija vrijedi tisuću riječi.

U ovom kratkom uratku samo ćemo se pozabaviti cestama u samom gradu Orašju.

Ono što se da primjeriti na cestama u gradu Orašju, a što nije slučaj s cestama u ostatku općine su brojne šahte.
Nažalost po vozače i limene ljubimce,  šahte su loše obrađene, a gotovo svaka šahta predstavlja veću ili manju rupu, odnosno oštećenje na cesti.

Foto: Šahta slikana u 14 ulici u Orašju.
Foto: Šahta slikana u 14 ulici u Orašju.

 

Uz šahte, ulice Orašja ispucane su i prepune sitnih oštećenja i manjih “rupa” odnosno rupica.
Takvih oštećenja i manjih rupica ima gotovo u svim ulicama, a u cijelom gradu, garant ih ima na stotine.

Manje oštećenje na cesti; Slikano u Orašju
Manje oštećenje na cesti: Slikano u Orašju

 

Manje rupice i oštećenja nekako se i mogu tolerirati, no uz to u gradu Orašju ima i “rupa” koji bi po svim mogućim kriterijima trebalo sanirati, zapravo trebalo ih je odavno sanirati.
Primjer jedne takve rupe na cesti, je rupa na ulazu u jedenaestu ulici, ( ulica uz srednju strukovnu školu ), koju bi po svim poznatim kriterijima trebalo sanirati.

Foto; Rupa na cesti u 11 ulici
Foto; Rupa na cesti u 11 ulici

U jednom članku nemoguće je navesti i fotografirati sva oštećenja na cestama u gradu Orašju, a da ne govorio o tome da navedemo i fotografiramo sva oštećenja na cestama u cijeloj općini Orašje.

Naravno, nemoguće je i očekivati da vlasti urede i potpuno obnove sve ceste, jer za takvo što sigurno nema novca. No da se postojeća sredstava namijenjena održavanju cesta mogu bolje i transparentnije koristi, to svakako stoji.

Prilikom registracije svojih automobila mi plaćamo naknadu za održavanje cesta, stoga imamo puno pravo da tražimo, ( minimalno ), ceste, na kojima nema takvih oštećenja, koja mogu direktno ošteti naše skupo plaćene limene ljubimce.

 

Napisao i fotografirao: Mario Pejić

 

 

1 Comment on Pazi! Rupe na cesti

  1. Najbolje da nam Hercegovci dođu i žene jebavati jer naši očigledno ili ne mogu ili ne znaju. Ne znam samo kakve to poslove Posavci obavljaju u usranoj Hercegovini, osim što nam politikanti na vlasti s vremena na vrijeme odu do Mostara po pamet i naređenja kako iseliti Posavinu.

Comments are closed.