Perica Vincetić za Orašje news: Teško je s ženama raditi

Perica Vincetić talentirani je fotograf iz Donje Mahale.  Za naš portal pristao je reći nekoliko riječi o svom poslovnom i privatnom životu. Što nam je to Perica rekao pročitajte u nastavku.

 

Perice za početak, predstavi se našim čitateljima i reci nam nešto o sebi?

Dolazim iz Donje Mahale, bavim se fotografiranjem, imam 20 godina i studiram na Geološko – rudarskom fakultetu u Tuzli.

 

Javnosti si postao poznat kao modni fotograf. Ispričaj nam kako je sve počelo, otkud ljubav prema fotografiji i otkud da završiš u modnom svijetu?

Pa ovako sve je to počelo prije nekih 5 godina. Zanimanje za fotografiranjem desilo se skroz slučajno – jednostavno kada vas nešto privuče i posvetite se tom , nema povratka. Na početku su se redali poslovi jedan za drugim, prvo jedna foto studio, pa drugi, a zatim i treći. Tako dam došao do modne agencije. Kada ljudi prepoznaju kvalitet i trud onda dobivate sve više i više posla.

 

U svijetu fotografa imaš li nekog fotografa koji ti je poseban uzor,  bilo na domaćoj bilo na međunarodnoj sceni?

Da naravno, svatko ima svog uzora, moj veliki uzor je P.Horst on je ujedno i jedan od osnivača žandra moda u fotografiji.

 

U dosadašnjoj karijeri, što smatraš svojim najvećim uspjehom glede fotografiranja?

Hah teško pitanje, pa najvećim uspjehom smatram to što sam počeo fotografirati pjevače tako da nisam samo ostao na modnoj sceni.

 

Danas svi imaju opremu za slikanje, bilo mobitelom bilo fotoapartom. Po tvom mišljenju što razlikuju profi fotografiju od amaterske fotografije. Jeli riječ samo o aparatu ili?

Naravno da nije riječ o komadu tehnike, da bi napravio dobru fotografiju nije dovoljno samo uzeti fotoaparat i fotkati, svaka fotka mora imati svoju priču i svoju svrhu.

 

Možeš li se od fotografiranja dobro živjeti? 

Ako se dobro snađete i pravite dobre fotke  itekako se može dobro živjeti.

 

Kao modni fotograf posao ti je da stalno budeš u kontaktu s pripadnicama ljepšeg spola, i to s manekenkama i modelima.  Kako u tvom društvu gledaju na to, smatraju li te zbog toga pravim srećkovićem ili ti zavide. Smatraš li sebe zbog tog srećkovićem?

Ma daleko je to od sreće hehe teško je sa ženama raditi. Ima različitih mišljenja neki zavide, neki me smatraju srećkovićem, ali ja na to gledam s druge strane. Posao je posao, ne miješam to s privatnim životom.

 

Kada smo već  kod pripadnica ljepšeg spola, reci nam jesi li u vezi?

Ne nisam i dalje sam solo 😀

 

Za kraj, imali nešto što želiš reći našim čitateljima a da te nismo pitali, neku poruku, savjet i slično?

Fotografiranje je skup sport, svatko može fotkat ali treba imati nekog smisla za to, svi mogu probati ali samo oni uporni će proći dalje.

 

Autori:

Pitanja – Mario Pejić/Orašje news
Odgovori: Perica Vincetić