Pobjednici šahovskog prvenstva Herceg-Bosne Ivana Mikić i Hrvoje Doknjaš na prijemu kod načelnika Đure Topića

Foto: orasje.ba

Za pobjednike 15. kadetskog i 18. juniorskog prvenstva Šahovskog saveza Herceg-Bosne, trinaestogodišnju Ivanu Mikić i devetogodišnjeg Hrvoja Doknjaša iz Vidovica, načelnik Đuro Topić organizirao je prijem u zgradi Općine, prenose na službenim stranicama općine Orašje.

Na prijemu su uz nazočnost roditelja i trenera, a nakon što im je načelnik čestitao na uspjehu, pobjednici ukratko iznijeli svoja iskustva sa natjecanja.

Šahovsko prvenstvo Saveza Herceg-Bosne održano je od 29.04. do 01.05.2016. godine u Neumu. U nastupu 11 kadetkinja, 34 kadeta, jedne juniorke i sedam juniora iz 11 različitih klubova Hrvoje i Ivana su izborili pobjedu u svojim kategorijama, o čemu smo već ranije pisali ovdje

Hrvoje Doknjaš je pobijedio u kategoriji od 8 do 10 godina, a Ivana Mikić u kategoriji od 12 do 14 godina. Prvoplasirani u svim kategorijama dobili su pokal, a tri najuspješnija natjecatelja u svim kategorijama diplomu, a stekli su i pravo nastupa na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine koje će se održati u Banjoj Vrućici od 15. do 18. svibnja 2016. godine. Općinski načelnik im je zaželio puno uspjeha na državnom prvenstvu uz obećanje da će im Općina Orašje nastaviti pružati potporu kroz financiranje šahovskih sekcija po školama koje vodi trener Vjekoslav Živković.