Počelo 19 Županijsko natjecanje iz projekta civitas

OŠ Ruđera Boškovića u Donjoj Mahali danas ( 19.04.) domaćin je održavanja 19.po redu natjecanja iz projekta Civitas (građanin). Sudjeluju ekipe učenika svih osnovnih i jedna srednja škola, koja će biti predstavnik na državnoj smotri, prenose na službenim stranicama vlade Županije Posavske.

Programom Civitasa učenici izdvajaju iz svojih lokalnih sredina aktualne teme na koje upozoravaju zajednicu, i time utječu na rješavanje određenih problema iz oblasti gospodarstva, poljoprivrede, ekologije, školstva, zdravstva i drugih tema. Izdvajamo neke od zanimljivih tema iz ranijih godina provođenja projekta Civitas : ne nasilju u školama, pitka voda, komunikativne veze, sigurnost i prijevoz učenika, zdrava sredina… i brojne druge.

Na otvorenju 19. Županijskog natjecanja iz projekta Civitas riječi dobrodošlice svim sudionicima uputio je v.d. ravnatelja OŠ Ruđera Boškovića u Donjoj Mahali Mato Vincetić. Zorica Raguž -Osmanagić ispred Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa uputila je također prigodne riječi u znaku uspješnog odvijanja natjecanja.