Preko vikenda policija imala više intervencija: Prijavljene tri prometne nezgode, nanošenje tjelesnih povreda te provala u automobil

Prema izvješću MUP-a Županije Posavske policija u Orašju preko vikend je imala više intervencija po raznim osnovama.

 

Prometne nezgode.

Za vikend policiji su prijavljene tri prometne nezgode, dvije su se dogodile u Orašju, a jedna u Tolisi.

Vremenskim redoslijedom, dana 13.05.2017 godine u 00.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u V ulici u Orašju kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je upravljajući pmv u alkoholiziranom stanju uzrokovao 20 godišnji I.K. iz Malesdorfa ,Njemačke, koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog je proveden prekršajni postupak.




-istog dana u 12.30 sati se na magistralnoj cesti M 1 .8 u blizini GP Orašje dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno izvodeći radnju vozilom „promjenu prometne trake“ uzrokovao 43 godišnji Kos iz Rokovaca , RH,protiv koga je proveden prekršajni postupak.

Sutradan, dana 14.05.2017 godine u 18.10 sati se u Ostružanskoj ulici u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je nakon obavljenog očevid,  a sukladno težini povreda sudionika poduzela zakonom predviđene mjere.

 

Nanošenje tjelesnih ozljeda.
Uz prometne nezgode, policija je  zaprimila i prijavu nanošenja tjelesnih ozljeda.




-dana 14.05.2017 godine u 03.15 sati patrola PS Orašje je ispred ug.objekta „Karizma“ u Orašju zatekla povrijeđenu 25 godišnju A.K. iz Boka kao i 36 godišnjeg M.K. iz Domaljevca koji je navedenoj iste povrede i nanio. Izvršitelj KD je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će sukladno težini povreda imenovane biti poduzete zakonom predviđene mjere.

 

Provala u automobil 

Dana 14.05.2017 godine policija je zaprimila prijavu samozapaljena automobila u vlasništvu 43 godišnjeg Baotića iz Donje Mahale, a noćas u 00:30, ( 15.05.2017 ).  sati  policija je zaprimila prijavu provale u pmv u vlasništvu obitelji Vincetić također iz Donje Mahale.

Spomenimo na kraju, preko vikenda u prekoračenju radnog vremena zatečeni su slijedeći UG objekti  “S club”, “The Mutvak”  i “Simply”, a zabilješke o prekoračenju radnog vremena biti će dostavljene nadležnom inspektoratu na postupanje.

 

Izvor: MUP ŽP

Autor: Mario Pejić