Premijer Klaić o manifestaciji “Dani Hrvatskog filma”: Takvim okupljanjem šaljemo poruku iz Orašja da Posavina nije samo područje iz kojeg se odlazi, već i područje koje ima što ponuditi mladima

Foto: zupanijaposavska.ba

Kulturna manifestacija “Dani Hrvatskog filma” ove godine započinje 03. rujna u Orašju. Radi se o najznačajnijoj kulturnoj manifestaciji na našem prostoru, kojoj tradicionalno prisustvuju mnogi “uglednici” iz svijeta filma, kulture i politike.

O nadolazećoj manifestaciji i odnosu vlade ŽP prema manifestaciji preko službene stranice vlade ŽP očitovao se predsjednik vlade ŽP Marijan Klaić. Između ostaloga Klaić je rekao da takvim okupljanima šaljemo poruku iz Orašja da Posavina nije samo područje iz kojega se odlazi, već i područje koje ima što ponuditi mladima.

Čitavo  očitovanje predsjednika vlade Klaića u nastavku prenosimo u cijelosti.

– Vlada Županije Posavske podupire sve najznačajnije kulturne manifestacije u Županiji Posavskoj, pa naravno među njima i najveću “Dani hrvatskog filma u Orašju”, rekao bih regionalnog značenja. Ova kulturna manifestacija uz to što promiče kulturna postignuća, u ovom slučaju filmske umjetnosti, također značajno doprinosi pozitivnoj promociji našeg područja. To je vrijeme kada se u Orašju okupi, ne samo veliki broj osoba iz svijeta filma, već i veliki broj dužnosnika, gospodarstvenika na “Večeri Hercegovine u Posavini” koja se održava uoči festivala filma, osoba iz javnog života, pa je to odlična prilika da progovorimo i o posavskim prioritetima u čijoj realizaciji mogu svakako pomoći i gosti. Takvim okupljanjima šaljemo ujedno poruku iz Orašja da Posavina nije samo područje iz kojeg se odlazi, već i područje koje ima što ponuditi mladima, kvalitetne sadržaje i manifestacije kakva je filmski festival kojeg nemaju ni puno veća kulturna središta. Ovom prilikom također javno želim kazati veliko hvala najvećem hrvatskom glumcu Ivi Gregureviću što nas već uporno i ustrajno 21 godinu okuplja oko svojeg briljantnog projekta kojeg, uz ostale, podupire i Vlada Županije Posavske, kazao je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić u susret  kulturnim i gospodarskim događanjima koji će obilježiti početak rujna u Posavini.

Izvor: zupanijaposavska.ba

Autor: Mario Pejić