Priopćenje sa sjednice vlade ŽP: Vlada odobrila sredstva za dječji doplatak

Na 74. sjednici Vlade Županije Posavske koja je održana uz predsjedanje Marijana Klaića, predsjednika Vlade ŽP, donesena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2017. godinu za ostvarivanje prava na temelju Zakona o doplatku za djecu, kako bi sredstva postala operativna.

Vlada Županije Posavske donijela je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava iz Grantova za povratak raseljenih osoba utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2017. godinu, kao i Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2017. godinu za povratak raseljenih osoba (15.000,00 KM). -Još uvijek se građani obraćaju za obnovom tako da će sredstva iz Proračuna ŽP biti implementirana kroz dodjeljenu novčanu pomoć za popravku manjih oštećenja kuća korisnicima po Javnom pozivu u koje spadaju povratnici, raseljene i izbjegle osobe. U tijeku je realiziranje projekta obnove 92 kuće preko Ministartva za ljudska prava i izbjeglice BiH koji treba biti završen za pola godine, pojasnio je Ivo Kovačević.




Vlada ŽP donijela je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2017. godinu nižim razinama vlasti (općini Orašje 75.000,00 KM i općini Odžak 50.000,00 KM) te Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2017. godinu Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne politike (12.000,00 KM) za zdravstvene i socijalne potrebe.

Vlada je donijela i četiri Odluke iz resora Ministarstva gospodarstva i prostornog uređenja koje je pojasnio ministar Darko Kasap (Odluka o davanju suglasnosti na Pravilnik o uvjetima, kriterijima i postupcima za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava namijenjenih sufinanciranju upošljavanja neuposlenih osoba kod privatnih poslodavaca, Odluka o davanju suglasnosti na Pravilnik o uvjetima, kriterijima i postupcima za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava kao podrška novoosnovanim obrtima, Odluka o davanju suglasnosti na Pravilnik o uvjetima, kriterijima i postupcima za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava za subvencioniranje troškova prekvalifikacije dokvalifikacije i specijalizacije i Odluka o davanju suglasnosti na Pravilnik o uvjetima, kriterijima i postupcima za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava namijenjenih regresiranju kamata na investicijske kredite i kredite za nabavku obrtnih sredstava. -Odluke su u smjeru poticaja gospodarstvenika i obrtnika sa ciljem otvaranja novih obrta i povećanja zapošljavanja. Neophodno je pomagati poduzetnicima zbog prilagođavanja tržištu rada, a prošlogodišnjih 56 novoosnovanih obrta daje za pravo da idemo u dobrom smjeru, naglasio je ministar Kasap.

Vlada Županije Posavske donijela je i Odluku o vrsti, temeljnim kriterijima, načinu ostvarivanja novčanih potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, sufinanciranju mjera zdravstvene zaštite i ostalim potporama za 2017. godinu.

 

 

Preuzeto sa: zupanijaposavska.ba