Priopćenje vlade ŽP: Izdvojeno 100 tisuća maraka za “krpanje” dugova Županijske bolnice u Orašju

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na službenim stranicama vlade ŽP objavljeno je priopćenje sa 78 sjednice vlade ŽP. Između ostaloga, na sjednici je vlada odborila sredstva u iznosu od 100 tisuća KM, za podmirenje tekućih obveza Županijske bolnice u Orašju.




-Donesenom Odlukom o odobravanju izdvajanja sredstava Županijskoj bolnici Orašje iz Proračuna Županije Posavske za 2017.g. odobren je iznos od 100.000,00 KM za pokriće izdataka i održavanje tekuće likvidnosi. Radi se o izdacima koji se u najvećem dijelu odnose na obaveze prema dobavljačima (za lijekove, električn energiju, sitni medicinski inventar i dr.). Programom utroška sredstava Proračuna ŽP za 2017.g. predviđena su sredstva za te namjene ( pozicija Transfer za zdravstvene institucije i Centre za socijalni rad).

Podsjetimo se, Županijska bolnica u Orašju prošlu godinu završila je u minusu od 290 tisuća KM, a ukupni dugovi bolnice su veći od 1.5 milijuna KM.

Uz odobravanje sredstava za bolnicu, prema priopćenju, vlada je odobrila i sredstva za nabavku udžbenika učenicima prvih razreda osnovnih škola, te sredstva za prijevoz učenika s posebnim potrebama.

Izvor: zupanijaposavska.ba
Autor: Mario Pejić/Orašje news