Proslava prvog Maja: U Kostrču vrabac u Orašju prvomajski uranak

Prvi maj je iza nas, a u Kostrču i Orašju obilježen je tradicionalnim manifestacijama, u Kostrču je održan “Vrabac”, a u Orašju prvomajski uranak.




-U organizaciji Sportskog kluba Kostrč, a pod pokroviteljstvom Općine Orašje, na stadionu u Kostrču je proslavljen Međunarodni praznik rada. Manifestacija “Vrabac” održava se u toj Mjesnoj zajednici punih 69 godina, a program je započeo utrkama učenika. Nakon toga uslijedilo je natjecanje mještana u bacanju kugle, skoku u dalj, utrci u vrećama, te potezanju klipa i konopa. Središnji dio proslave bilo je čitanje popularnog rimovanog šaljivog teksta “Vrapca” u kojem se na neuobičajen način u stihovima prezentiraju dogodovštine mještana Kostrča koji obično akteri žele sakriti, ali “vrabac ptica mala sve je to saznala”, prenose na službenim stranicama općine Orašje.

Sadržaj Kostrčkog “Vrabca” objavljen je na Facebook stranici Kostrč uživo, a možete ga pogledati klikom OVDJE




U Orašju je organiziran prvomajski uranak Oraški tamburaša, koji je započeo u 05:00 sati ispred Omladinskog doma. Video snimak prvomajskog uranka objavljen je na You Tubu, a možete ga pogledati u nastavku.

 

Uz organizirane manifestacije, mještani iz općine Orašje većinom su međunarodni praznik rada proslavili uz roštilj s prijateljima i obitelji.