Rezultati ankete: Mještani Ivu Vincetića smatraju najutjecajnijom osobom u općini Orašje

u Prošlotjednoj jučer zatvorenoj anketi,  postavljeno je anketno pitanje: Tko je po vama najmoćnija i najutjecajnija osoba u općini Orašje?

Na anketu je odgovorilo čak 138 naših čitatelja, što anketu čini najuspješnijom do sada. Glede rezultata ankete, najveći broj glasova da je najmoćnija i najutjecajnija osoba u općini Orašje dobio je Ivo Vincetić – Miki, ( 61 glasova ), slijedi Drago Živković sa 47 glasova, na trećem mjestu je načelnik Đuro Topić sa 9 dobivenih glasova, a na četvrto mjestu predsjednik vlade ŽP Marijan Klaić sa 4 dobivena glasa.

Opcija “nitko od navedenih, netko peti” dobila je ukupno 17 glasova, uz jedan ostavljeni komentar, ( Smiljan Šokić ), kako je najmoćnija osoba u općini Orašje gvardijan Franjevačkog samostana u Tolisi.

Ono što ovu anketu čini zanimljivo jeste percepcija mještana, da najmoćnije osobe u općini nisu one koje formalno obnašaju najviše političke funkcije. Naime, predsjednik vlade ŽP Marijan Klaić i načelnik Topić koji obnašaju najviše političke funkcije u našoj zajednici, skupa su dobili tri puta manje glasova od poduzetnika Drage Živkovića te čak gotovo 5 puta manje glasova od Ive Vincetića – Mikija lokalnog tajkuna.

Stvarna moć u općini nije u rukama izabranih političara, već kod neformalnih grupa i moćnika, ( tajkuni, poduzetnici ), to je zapravo ono što su građani kazali odgovarajući na ovu anketu.

Rezultati zatvorene ankete.

Treba lil u BiH legalizirati marihuanu

Loading ... Loading ...

Autor: Mario Pejić