Stanko Vincetić zasjeo u načelničku fotelju

Sukladno rezultatima Lokalnih izbora 2016. godine, dosadašnji načelnik Đuro Topić i novoizabrani Stanko Vincetić sastali su se radi primopredaje dužnosti, akata, sredstava rada i poslova iz nadležnosti općinskog načelnika.

Đuro Topić, koji je bio načelnik Općine Orašje u posljednja tri mandata odnosno 12 godina, upoznao je načelnika Stanka Vincetića sa projektima, poslovima i postupcima u tijeku, stanju sredstava na računu, planiranim projektima i programima, s posebnim naglaskom na projekte izgradnje kanalizacije, rekonstrukcije Osme ulice, izgradnje javne rasvjete u Jugu II, kao i na projekt MOSLED.

Načelnik Vincetić zahvalio se dosadašnjem načelniku Topiću na postignutim rezultatima u provedbi općinske politike i poboljšanju uvjeta na području općine Orašje, kao i na željama za uspješan rad, te ponuđenoj savjetodavnoj pomoći.

“Prva stvar je pripremiti općinski proračun za narednu godinu gdje postoji jedan problem tehničke prirode jer po zakonu je Općina dužna uvesti trezorsko poslovanje što je zahtjevan zadatak. Isto tako, da bi proračun bio usvojen trebamo formirati Općinsko vijeće, a to namjeravamo realizirati krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca što je i zakonska obveza. Obzirom na političku situaciju smatram da tu neće biti problema i da ćemo to uraditi sve u rokovima. Nisam zaboravio ni predizborna obećanja koja trebaju već jednim djelom biti ugrađena u proračun, a nema niti potrebe da sad kao novi načelnik vršim neke velike izmjene u načinu na koji Općina funkcionira.” kazao je, između ostalog, načelnik Stanko Vincetić.

Nakon primopredaje dužnosti, načelnik Stanko Vincetić održao je radni sastanak sa svojim pomoćnicima odnosno rukovoditeljima općinskih službi.

 

Preuzeto sa: orasje.ba