Trener HNK Orašja Mato Neretljak preuzima NK Metalleghe BSI

Foto: sportsport.ba

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Mato Neretljak zvanično je imenovan za novog trenera NK Metalleghe BSI.  Nakon što je u protekle dvije godine uspješno vodio Orašje, ovaj 37-godišnji stručnjak se zaželio novog izazova i objeručke je prihvatio ponudu kluba iz Jajca kojem će pokušati sačuvati premijerligaški status, prenosi http://sportsport.ba/bh

“Predsjednika kluba poznajem dugo vremena i o njemu imam visoko mišljenje. Napravio je čudo u kratkom vremenu i nisam imao dilemu kada sam dobio poziv da preuzmem Metalleghe. Ja sam ambiciozan čovjek, zasitio sam se Prve lige FBiH i ovo je sada za mene novi izazov. Nisam uplašen”, kazao je Neretljak za SportSport.ba.

Neretljak je ostavio Orašje na odličnom trećem mjestu. “Mislim da sam u proteklom periodu napravio dosta toga. Orašje je sada na zdravim temeljima i na drugima je da to vode u pravom smjeru”, dodao je. Osvrnuo se potom na očekivanja od narednog perioda.

“Metalleghe ima kvalitet i prethodni trener Nermin Bašić mi je ostavio dobru momčad. U ovakvim situacijama kod igrača je uvijek psiha problem, tako da ću u narednom periodu morati napraviti uvid. Pokušat ćemo do kraja polusezone osvojiti što više bodova, što neće biti lagano, nakon čega ćemo vidjeti šta dalje. Pratio sam ranije Premijer ligu i vrlo dobro sam upoznat sa situacijom. Treba zasukati rukave i raditi, to donosi uspjeh”, riječi Neretljaka.

Službeni debi na klupi jajačkog premijerligaša Neretljak će imat za vikend u Bijeljini. Njegovi pomoćnici će biti Romeo Šapina i Ivo Vincetić

Preuzeto sa: sportsport.

Comments

comments