Upisi učenika u srednje škole: Ukida se medicinska škola, uvodi poljoprivredna

Na službenim stranicama vlade Županije Posavske objavljene su informacije o upisu učenika u prvi razred srednjih škola u ŽP za školsku 2017 i 2018 godinu.  Kao što znamo upisi u općini Orašje se vrše u dvije škole i to Srednjoj strukovnoj školi i Srednjoj školi Fra Martina Nedića.

 

Ukida se medicina uvodi poljoprivreda 

U srednjoj školi Fra Martina Nedića smjerovi će biti isti kao i prošle godine. Ukupno se nude četiri četverogodišnja smjera i to :Opća gimnazija, jezična gimnazija, ekonomski tehničar te poslovno pravni tehničar.




U srednjoj strukovnoj školi su izmijenjeni programi u odnosnu na prošlu godinu. Nakon dugo vremena izbačena je medicinska škola, ( iako svuda u svijetu postoji manjak medicinskog kadara ), a uvodi se novi smjer poljoprivredni tehničar. Uz poljoprivrednog tehničar u srednjoj strukovnoj školi od četvergodišnjih smjerova nudi se još elektrotehničar, a od trogodišnji smjerova u ponudi su bravar, automehaničar, konobar i kuhar.

 

 

Informacije o upisu 

U obje škole upisi će se obavljati u dva upisna roka, ( ljetni i jesenski ), a ljetni upisni rok će se provesti u dva upisna kruga.

Prijave za upis u prvi upisni krug primati će se 19 i 20 lipnja od 08:00 do 13:00 h, a rezultati će biti objavljeni 21 lipnja u 12:00 sati. Upis će se obaviti 22 i 23 lipnja od 08:00 do 13:00 sati.

Prijave za drugi upisni krug primati će se 26 lipnja, objava rezultata ide 27 lipnja, a upis se vrši 28 lipnja. Jesenski upisni rok održati će se 27 kolovoza.

Detaljnije informacije o upisima u srednje škole možete pronaći na službenim stranicama vlade ŽP na linku ispod.

Upis učenika u prvi razred srednjih škola u ŽP za školsku 2017 – 2018

 

Autor: Mario Pejić