Upute za postavljanje i uređivanje oglasa na Orašje News oglasniku.

Upute za postavljanje i uređivanje oglasa na Orašje News oglasniku.

Postavljanje oglasa vrši se u nekoliko koraka na slijedeći način:
1.Prvo je potrebno otići na oglasnik portala što možete učiniti klikom ovdje
2. Nakon što otvorite oglasnik potrebno je kliknuti na link dodaj oglas, koji se nalazi u gornjem lijevo kutu oglasnik, što možete vidjeti iz priložene slike.

Oglasnik 1

3. Nakon što kliknete na Dodaj oglas, kao što je prikazano u slici, otvoriti će vam se sljedeći prozor.

Oglasnik 2

U ovom prozoru potrebno je odabrati željenu kategoriju oglasnik, te kliknuti na crveni gumb gdje piše NASTAVI

4. Kada ste odabrali kategoriju oglasnika, otvoriti će vam se prozor koji traži da uredite detalje oglasa. Sva polja označena zvjezdicom su obvezna za unos, dok ostala unosite po želji. Imajte na umu kada unosite iznos cijene na oglasu, potrebno je samo da unesete iznos koji želite, dok se decimale i oznaka KM, ( valuta ), dodaju automatski. Primjerice želite staviti cijenu od dvjesto maraka, potrebno je samo unijeti broj 200 a decimale i oznaka KM će se dodati automatski. U slijedeće dvije slike možete vidjeti kao izgleda prozor za uređivanje detalja oglasa.

Oglasnik 3Oglasnik 4

5. Kada ispunite sva polja kliknite na gumb NASTAVI. Ako koje polje nije ispravno uneseno, pojaviti će vam se oznaka da ga unesete. Kada ste ispravno ispunili sva polja i kad kliknete nastavi otvoriti će vam se prozor za unošenje slika, čiji izgled možete vidjeti u priloženoj slici.

Oglasnik 5

Na prozoru je potrebno učitati slike. Možete maksimalno učitati 6 slika, s time da nijedna slika  memorijski ne smije biti veća od 1 Megabajt, te visinom i širinom u pikselima mora iznositi od 200 do 1400 piksela. Ukoliko vam je slika prevelika predlažemo upotrebu besplatnih alata za smanjivanje slika, preporučujemo korištenje http://picresize.com/ Kada obradite i unesete odabrane slike kliknite na crveni gumb Pregled Oglasa.

6. Kada kliknete na pregled oglasa otvoriti će vam se slijedeći prozor.
Oglasnik 6
Na otvorenom prozoru imate tri mogućnosti i to: “UREDI DETALJE”, “UREDI SLIKE” I “ZAVRŠI”. Klikom na gumb uredi detalje ili uredi slike, vraćete se na uređivanje slika i detalja oglasa, odnosno vraćete se na točke 4. I 5. objašnjenje gore u tekstu. Klikom na gumb završio, završavate proces postavljanja oglasa, te je vaš oglas od tada vidljiv na oglasniku.

Imajte na umu kod oglašavanja da se pridržavate uvjeta i pravila oglašavanja. Uvjete i pravila oglašavanja možete pročitati klikom ovdje.

 

Uređivanje oglasa također se vrši u nekoliko koraka:

  1. Kada hoćete urediti svoj oglas, idete na opciju uredi oglas koja se, kao što možete vidjeti na slici, nalazi desno od opcije dodaj oglas.

uređivanje 1

2. Nakon što kliknete na uredi oglas, otvoriti će vam se slijedeći prozor.

uređivanje 2

Kada prvi puta hoćete urediti svoj oglas prvo trebate nabaviti pristupni ključ/lozinku za uređivanje oglasa. To ćete učiniti na način da na prozoru kliknete na link ” Kliknite ovdje da vam pošaljemo pristupni ključ za uređivanje oglasa”,. Nakon što kliknete na taj link otvoriti će vam se slijedeći prozor.

uređivanje 3

3. U polje koje vam se otvori, potrebno je unijet amail adresu pomoću koje ste postavili oglas ili višeg oglasa. Zapamtite, oglase možete uređivati jedino pomoću email adrese s kojom ste ih postavili. Kada unesete email adresu i kliknite “CONTINUTE”, pristupni ključ/lozinka će vam biti poslani na vašu email adresu.

4. Dobiveni pristupni ključ/lozinku kopirate i unesete u prozor pod točkom 2. Nakon toga će vam se otvoriti prozor gdje imate opcije da izbrišete vaš oglas ili da izmijenite sve postavljenje odredbe oglasa.

5. Dobiveni ključ možete stalno koristiti za uređivanje oglasa, tako da ga je potrebo pribaviti samo kada prvi puta želite urediti oglas. Ukoliko izgubite pristupni ključ, ponovite radnju kao da prvi puta nabavljate pristupni ključ i ponovo pribavite novi pristupni ključ.

 

Autor: Mario Pejić vlasnik portala Orašje News i oglasnika.