Zbog iznimnih zasluga Dragan Čović proglašen počasnim građaninom općine Odžak

Dugogodišnji lider HDZ-a Dragan Čović posjetio je općine Odžak i Orašje te se tom prilikom sastao s političkim i crkvenim rukovodstvom iz dvije Posavske općine.  U Odžaku je Draganu Čović dodijeljena titula počasnog građanina općine Odžak.

-U okviru obilježavanja Dana općine Odžak, predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović položio je vijenac svim poginulim braniteljima na spomen-obilježju u Odžaku, nakon čega je nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Općinsko vijeće Odžaka dodijelio je dr. Čoviću općinsko priznanje „Počasni građanin općine Odžak“ za doprinos i postignuća koja su od osobitog značaja za ovu općinu i njezine žitelje.



Predsjedatelj Predsjedništva BiH u prigodnom je govoru zahvalio za javno priznanje, te istaknuo kako će i dalje nastojati pomagati, u okviru svojih mogućnosti i ovlasti, ovoj općini. Svečanosti su nazočili brojni dužnosnici vlasti, predstavnici društvenog, kulturnog, sportskog i gospodarskog života.

U Orašju je Čović govorio o “bitnim” projektima za općinski razvoj.

-Razgovarano je i o projektima koji se bitni za Orašje, poput cestovne infrastrukture, javnih površina, širenja poduzetničke zone, izgradnje kanalizacije i pročistača pitke vode, proširenje vodovodne mreže te rekonstrukcije obrambenog savskog nasipa.

Osim toga, razgovaralo se i o suradnji općine Orašje i Vlade Županije Posavske.

U izjavi medijima, predsjednik Čović je kazao da je ovo prvi sastanak u ovoj godini, koji se redovno organizira sa predstavnicima lokalne vlasti u Orašju i dužnosnicima HDZ-a BiH sa svih razina.

Cilj sastanka je vidjeti kako unaprijediti projekte lokalne vlasti sa većih razina i koji su koraci potrebni napraviti kako bi se unaprijedili i ubrzali procesi, te kako bi institucije sa županijske i lokalne razine mogle funkcionirati bez opterećenja, priopćeno je iz ureda HDZ-a BiH.

 

 

Izvor: www.hzd.bih org

Autor: Mario Pejić