Županija Posavska: “Bijeli hljeb”

Foto: cin.ba

Na internet stranici http://www.posavinadanas.com/ objavljen je jedna satirično – kritički tekst naslova “Posavski pekari dobro prave bijeli kruh”  vezan uz naknadu političar u javnosti znanu kao bijeli hljeb/kruh.

U tekst se govori o bijelom hljebu/kruhu političara s područja Županije Posavske, a kao izvor podataka navodi se Centar za istraživačko novinarstvo BiH.

U nastavku tekst i video koji je objavljen na stranici Posavina danas prenosimo u cijelosti.

– Biti “pekar” u Posavini se itekako isplati. Ako slučajno ne znate šta je Bijeli hljeb/kruh pogledajte u ovom videu:

A neki od glavnih “pekara” su upravo oni banditi koji nas već preko 20 godina vode u propast. I neka vode jer dobiju/kupe/vi im dopustite najviše glasova. I tako dok vi razmišljate o drvima za zimu jedan Crndžo (koji je omastio prste gdje god je mogao) je dobio ni manje ni više nego 25.581,83 KM za godinu dana nerada (mada i da je radio to je isto, efekta nema). To je 426, 36 metera drva (bez rezanja).

Slavko Matić iz Domaljevca, poznati posavski domoljub koji je sebi utrpao šta god je mogao i iz Posavine isterao isto šta god je mogao je apsolutni rekorder sa 54.494 KM (da, pedesetčetrilrvaveiljadenašihpara).

Ako se pitate odkuda doktoru Jelečeviću (poznatom gorljivom političaru koji drži do principa i mijenja stranke iz ideala (ili nečeg drugog)) onolika kuća? Možda od 26731 KM koliko je dobio za nerad. Nada Ćulap 32 milje maraka (da, 32 iljade). Tu su i Ćuna, Tado Oršolić, Bano i mnogi drugi spasitelji Posavine. Cijeli spisak po strankama (ima i iz drugih stranaka naravno), pogledajte ovdje

 

Izvor: http://www.posavinadanas.com/
Obrada: Mario Pejić/Orašjenews