Županija Posavska: Danas prvi dan škole za predškolce i prvašiće

Foto: Facebook Osnovna škola A.G Matoša Vidovice

U Županiji Posavskoj danas je započela nastava za predškolce i prvašiće.   O početku nastave za najmlađe učenike izvjestili su na stranicama osnovnih škola u Domaljevcu, Tolisi i Vidovica.

– U našoj školi danas smo imali jedan svečani događaj.
Predškolci su prvi put ušli u školske učionice, a učenici prvog razreda imali prvi nastavni dan.
Djecu i roditelje pozdravio je ravnatelj škole Stjepan Piljić, a učenici razredne nastave održali su kratku priredbu u znak dobrodošlice.
Nakon priredbe prva upoznavanja kroz igru, kao i dogovori s učiteljicama o budućem radu nastavljeni su u učionicama.
Ukupno 13 predškolaca i 15 učenika u prvom razredu krenulo je na svoj obrazovni put.
Neka im je sretno i uspješno, priopćeno web stranici škole u Domaljevcu.

-Danas su u školu u 10.00 sati stigli naši mali prvašići.
Ravnateljica škole i učiteljica Amela Maloparić dočekale su ih na ulazu u školu i poželjele im dobrodošlicu.
U novoj učionici naši su prvašići uživali u kratkoj priredbi koju su izveli učenici 5. i 6. razreda. Zatim su dobili i donirane pernice i slatkiše te ostatak vremena proveli u druženju s učiteljicom i učenicima 3. razreda, objavljeno je na FB stranici osnovne škole A.G Matoša u Vidovica.

Ima li netko tko se ne sjeća svojeg prvog razreda, svoje učiteljice i prijatelja pored kojih su sjedili? Danas je svoje osnovno školovanje u Tolisi započela još jedna generacija učenika. Njih i njihove roditelje dočekala je učiteljica Marta Džoić. Dobrodošlicu i puno uspjeha poželjela im je ravnateljica Nataša Oršolić, a da bi prvi dan 1.razreda započeo pjesmom pobrinuli su se učenici 6.razreda. Dragi naši prvašići, neka vam odrastanje i učenje u ovoj školi bude radosno, objavljeno je na FB stranici osnovne škole Fra Ilije Starčevića Tolisa. 

 

 

Izvor: Facebook

Autor: Mario Pejić