Županija Posavska: Djelatnici u zdravstvu održali štrajk upozorenja

Nezadovoljni dinamikom vođenja pregovora oko novog Kolektivnog ugovora za oblast zdravstva s predstavnicima Vlade ŽP, Sindikat zdravstva ŽP održao je danas polusatni štrajk upozorenja u zdravstvenim ustanovama u Orašju, Domaljevcu i Odžaku, prenosi Radio Orašje

Stotinjak djelatnika okupilo se ispred Županijske bolnice Orašje, tražeći u svojim zahtjevima da im se vrate stari koeficijenti, budući da kolektivnog ugovora nema a pravilnikom o radu, kažu, koeficijenti su smanjeni na 2,31 satnica.




U sindikatu ističu kako je dinamika pregovora jako loša, i od trećeg mjeseca do danas održana su samo dva sastanka. Jedino zdravstvo nema potpisani kolektivni ugovor s Vladom ŽP i jedini su, kažu, u ŽP od javnih ustanova koji nisu dobili regres za ovu godinu.

Sindikat traži da se u roku od 10-ak dana okupi Povjerenstvo i održi novi sastanak ili će poduzeti daljnje sindikalne korake odn. generalni štrajk, kazala je Vesna Juzbašić, predsjednica Sindikata Županijske bolnice Orašje. Za vrijeme održavanja štrajka sve su službe u zdravstvu radile uobičajeno.

 

 

Preuzeto sa: Radio Orašje