Županija Posavska: Vlada usvojila strategiju borbe protiv korupcije

Foto: zupanijaposavska.ba

Na 38 sjednici vlade Županije Posavske, između ostaloga, vlada Županije Posavske usvojila je prijedlog strategije za borbu protiv korupcije.

– Vlada Županije Posavske prihvatila je prijedlog Strategije za borbu protiv korupcije u Županiji Posavskoj za period 2016 – 2019 g.
Vlada ŽP ovim normativnim aktom odražava bezuvjetnu političku opredijeljenost za borbu protiv korupcije i stvaranja sustavnih rješenja za učinkovito sprječavanje i suzbijanje korupcije na svim razinama vlasti u ŽP. Strategijom su jasno definirane vizije, načela i ciljevi, određen je normativni, institucionalni i društveni okvir za borbu protiv korupcije, prioritetne oblasti, a zatim i područja od posebnog značaja za stabilizaciju i jačanje ŽP. Vlada ŽP je Strategijom utvrdila da su za ŽP od posebnog značaja područja u kojima treba poduzeti sve raspoložive protukoruptivne mjere: javne financije, zdravstvo, obrazovanje, graditeljstvo i prostorno uređenje, poljoprivreda, šumarstvo i vodoprivreda, te pravosuđe i unutarnji poslovi, kazala je uz u pojašnjenju Ivanka Stanić, predsjednik interresorne radne skupine za izradu prijedloga Strategije za borbu protiv korupcije u Županiji Posavskoj.

Prijedlog strategije za borbu protiv korupcije, na sjednici vlade komentirala je i Ana Andrić ministrica pravosuđa i uprave u Županiji Posavskoj.

– Vlada ŽP je odlučna razvijati i unapređivati svoj pravni okvir, institucije i kapacitete, kao i upotrijebiti sve raspoložive kapacitete u borbi protiv korupcije. Vlada ŽP će stvoriti sve neophodne pretpostavke za uspješnu primjenu Strategije sa težištem na edukciji, prevenciji i na koncu represiji. Strategija odražava bezuvjetnu političku opredijeljenost za borbu protiv korupcije i stvaranja sustavnih rješenja za učinkovito sprječavanje i suzbijanje korupcije na svim razinama u ŽP, istaknula je ministrica Andrić.

Izvor: zupanijaposavska.ba
Obrada: Mario Pejić/Orašje news

1 Comment on Županija Posavska: Vlada usvojila strategiju borbe protiv korupcije

  1. Dobra im ta borba “protiv” korupcije, a na Skupštini ŽP su provukli Zakon o izvršenju proračuna kojim, izravno, korumpiraju dio zastupnika(ca) izabranih sa liste HDZ 1990, a koji sada uredno dižu ručice za HDZ BiH. Ako to nije korupcija (politička i ina) onda sam ja lud. Svaka im čast, i jednima i drugima, daleko im kuća od moje bila.

Comments are closed.