Županija Posavska: Vlada vjerskim institucijama daje 200 tisuća maraka

Foto: internet

Na službenim stranicama vlade Županije Posavske objavljeno je priopćenje sa jučerašnje sjednice vlade Županije Posavske. Na sjednici vlada je donijela razne odluke koje se odnose na raspodjelu proračunskih sredstava. Između ostalih, vlada je odobrila 200 tisuća maraka vjerskim institucijama.
-Vlada Županije Posavske donijela je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2018. g. na poziciji Grantovi za financiranje vjerskih zajednica. Programi se odnose na izradu projekata i izvođenje radova za zaštitu sakralnih objekata, programi i manifestacije religijskog sadržaja, izdavačka djelatnost, te programe suradnje i potpore vjerskim zajednicama na području i izvan područja Županije Posavske. Za te su programe planirana sredstva u iznosu od 200.000,00 KM.

Uz odobrenih 200 tisuća maraka za vjerske institucije, vlada je odobrila i 290 tisuća maraka za sport, 60 tisuća maraka za kulturu, te 15 tisuća maraka za pomoć djeci s posebnim potrebama.

Izvor: zupanijaposavska.ba

Autor: Mario Pejić

 

Comments

comments

1 Comment on Županija Posavska: Vlada vjerskim institucijama daje 200 tisuća maraka

  1. Mene zanima koliko je, od tih 290.000 KM, dobio HNK Orašje a koliko ŽOK Orašje, a takmiče se u istom rangu natjecanja, samo u različitim sportovima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*