Site icon ORAŠJE NEWS

Izvješće sa zasjedanja skupštine Županije Posavske

Uz predsjedanje Jose Markovića, predsjednika Skupštine Županije Posavske, dana 19.04. 2016 godine održano je VIII zasjedanje najvišeg zakonodavnog tijela Županije Posavske – Skupštine.
Zastupnici su usvojili predloženi Program rada Skupštine Županije Posavske za 2016.godinu, Program rada Vlade Županije Posavske za 2016.godinu, Prijedlog zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, (komentar o zakonu možete pročitati ovdje ) i Prijedlog zakona o javnom okupljanju. Primljene su k znanju Informacija o radu Kantonalnog tužiteljstva Posavskog kantona – Orašje za 2015.g. i Informacija o radu Kantonalnog suda Orašje za 2015.g.

Na skupštini su zastupnici uputili brojna pitanja vezana za naknade upravnim odborima i povjerenstvima uz sugeriranje da se njihov rad ne naplaćuje budući da su im zasjedanju u radno vrijeme.
Zastupnike je zanimala raspodjela sredstva koja se isplaćuju u Ministarstvu branitelja, cijene zdravstvenih usluga, ukidanje naknade za izabrane dužnosnike kada prestane mandat tijekom jedne godine ( tzv „bijeli kruh“), pitanja vezana za dodjelu donacije mehanizacije, zašto općina Odžak nije dozvolila zemlju na obradu mladim stručnim kadrovima, zašto sjemenska roba nije dostavljena na vrijeme poljoprivrednicima ŽP, a ukazano je i na probleme nelegalnih deponija.

Zastupnici su primili k znanju Informaciju o radu Kantonalnog tužiteljstva Posavskog kantona – Orašje za 2015.g. bez pitanja za glavnog tužitelja Luku Dabića.  Informaciju o radu Kantonalnog suda u Odžaku za 2015.g. prihvaćena je, a odgovarala je na malobrojna pitanja zastupnika  predsjednica suda Marija Čolić.

Cijelo službeno priopćenje s skupštine Županije Posavske možete pogledati na službenim stanicama vlade Županije Posavske klikom ovdje

Izvor: zupanijaposavska.ba

Exit mobile version