Site icon ORAŠJE NEWS

Moguće samo u Orašju: Humanitarni konvoj zaglavio na granici

Foto: županijski radio Šibenik

Kamioni humanitarnog konvoja iz Njemačke, koji su još jučer trebali uči u Orašje, ( vidi ovdje)  zaglavili su na graničnom prijelazu, prenosi radioorasje.com

Kamioni za “zaglavili” zbog neposjedovanja licence, ( dozvole ), za kretanje BiH cestama. Vozači se trenutačno nalaze uz kamione, te u trenutku pisanja teksta još nisu prošli granicu.

Glavni organizator konvoja Herman je od jutros u Bijeljini na razgovorima s predstavnicima granične policije BiH, oko ulaska konvoja.

Predrag Mišković Fred, predsjednik MK Veterani Posavine i jedan od organizatora Konvoja je kazao kako je u konvoju 18 velikih kamiona, od kojih je osam istovareno u Šibeniku, a deset ih čeka na graničnom prijelazu Orašje. Mišković kaže kako će se konvoj okrenuti i vratiti u Njemačku ukoliko se u najskorije vrijeme ne nađe rješenje.

Prema zadnjim informacijama koje smo dobili, ( u 13:00 sati od granične policije Orašje ),  stvar bi uskoro trebala biti riješena, ( nije sto posto ),  te bi konvoj konačno trebao uči u Orašje.

Zbog kašnjenja i blokade konvoja, otkazani su sastanci u vladi s premijerom i ministrom zdravstva, kao i posjet muzeju Vrata Bosne u franjevačkom samostanu u Tolisi. Bajkeri iz Šibenika i drugih dijelova Hrvatske vratili su se jutros u mjesta iz kojih su došli, a na povratak se pripremaju i bajkeri iz drugih europskih država, razočarani „pravnom“ BiH državom.

 

Izvor: radioorasje.com

Obrada: Mario Pejić/Orašje.news

 

 

Exit mobile version