Dobro došli u 17 stoljeće: U školi u Vidovica održano prvo natjecanje iz Vjeronauka

Foto: Facebook

I dok su svuda u svijetu u škole uvode natjecanja iz kreativnosti, informatike, matematike pa i robotike, kod nas se u škole uvodi natjecanje iz Vjeronauka.

Naime pod pokroviteljstvom Vrhbosanske nadbijskupije jučer je u osnovnoj školi A.G Matoša u Vidovicama održano prvo natjecanje iz Vjeronauka pod nazviom “Hod kroz liturgiji.

Natjecanje iz vjeronauka znači da su kreatori obrazovanog sustava ŽP u suradnji s crkvom, ( koja ima prevelik utjecaj na obrazovani program ), zaključili da je djecu potrebno kroz natjecanje dodatno učiti “istinskim” crkvenim vrijednostima.




Teško je za povjerovati, ali u 21 stoljeću u dobu kad svijetom dominiraju IT divovi, naše škole nemaju nikakvo natjecanje iz informatike, ( programiranje, web dizajn i sl, ), ali zato imaju iz vjeronauka.

Samo ćorav ne vidi, ali u ŽP je već dulje vrijeme na snazi zaglupljivanje djece od strane crkve, uz punu asistenciju obrazovnih institucija,  koje se sve odreda  nalaze pod kontrolom HDZ-a. Crkva uči djecu pokornosti, što savršeno odgovara HDZ-u, zato valjda crkva i HDZ i jesu u tako dobrim odnosima.

Bilo kako bilo, dok svijet ide u 21 , mi idemo u 17 stoljeće. Na kraju koga zanima, rezultate natjecanja iz Vjeronauka možete pogledati klikom OVDJE

 

Autor: Mario Pejić