Orašje: Najavljena promocija monografije pod naslovom ” Urbano – Geografski razvoj naselja na području općine Orašje” autorice Mr.sc. Jasimine Tupaja

Na facebook stranici Orašje fotografije objavljeno je kako će u Orašju dana 09.07.2016. godine u vijećinici, ( Omladinski dom ), održati promocija monografije pod naslovom “Urbano-geografski razvoj naselja na prostoru općine Orašje” autorice Mr.sc. Jasmine Tupaja.

–  Sa posebnim zadovoljstvom Vas pozivamo na promociju monografije pod naslovom “Urbano-geografski razvoj naselja na prostoru općine Orašje” autorice Mr.sc.Jasmine Tupaja. Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate ovaj događaj. O knjizi će govoriti autorica knjige i recezenti doc.dr.Senada Nezirović i prof.dr. Nusret Drešković. Radujemo se Vašem dolasku. Promocija će se održati u subotu 09.07.2016.godine u 12:00 sati u vijećnici (Omladinski dom).

Inače, prema wikipediji monografija je znanstveno stručno ili esejističko djelo u kojem se iscrpno obrađuje ili prikazuje jedan problem, jedna osoba ili pojava. U akademskom smislu monografija je “pisanje na jednoj temi”. Za razliku od udžbenika koji skuplja provjerena znanja u određenoj oblasti, glavna svrha monografije je da predstavi primarno istraživanje i originalni naučni doprinos autora.

Izvori: Facebook, wikipedija