Konvoj humanitarne pomoći istovaren: Kamioni napustili Orašje

Foto: radioorasje.com

Nakon 19 sati čekanja na granici, konvoj humanitarne pomoći jučer je ušao u Orašje, ( oko 15:00 sati ), te je isti dan humanitarna pomoć istovarena u poduzeću Mix, prenose na internet stranicama Radio Orasja

Ni dolazak humanitarne pomoći kod nas nije mogao proći bez kontroverzi, ili bolje reći bez skandala.  Kamioni s humanitarnom pomoći čekali su 19 sati kako bi dobili dozvolu za ulazak u Orašje, a sve planirane manifestacije povodom predaje humanitarne pomoći su odgođene.

U pregovaranje oko ulaska humanitarne pomoći, ( uz graničnu policiju i organizatore, ),  uključilo se čak i Njemačko veleposlanstvo u EU, a vijest o blokadi i zastoju humanitarnog konvoja u Orašju prenijeli su gotovo svi BiH mediji.

Humanitarni konvoj dovezao je čak deset kamiona vrijedne robe za županijsku bolnicu u Orašju, centar za dijalizu u Odžaku, dom zdravlja u Domaljevcu, a u sklopu humanitarnog konvoja nalazi se i jedno sanitetsko vozilo za županijsku bolnicu u Orašju.

Kako prenosi radio orašje, jutros oko 08:30 sati, posljednji kamioni koji su dovezli humanitarnu pomoć napustili su BiH, nažalost s gorkim okusom i jednim  nepotrebnim,  ne baš ugodnim iskustvom.

 

Izvori: radioorasje.com, zupanijaposavska.ba

Obrada: Mario Pejić, Orašje/news