Orašje: Mario Oršolić novi predsjednik općinskog vijeća

Mario Oršolić nositelj liste HDZ BiH na zadnjim lokalnim izborima, izabran je danas na konstituirajućoj sjednici za novog predsjednika općinskog vijeća Orašja. Za potpredsjednika je izabran Mehmed Memišević, ( SDA BIH ), koji je istu funkciju obnašao i u prošlom sazivu općinskog vijeća.

Konstituirajuću sjednicu vijeća, do izbora novog predsjednika, vodio je Marko Vukić najstariji vijećnik, a nakon izbora vođenje sjednice je preuzeo Mario Oršolić novi predsjednik općinskog vijeća.

Na kraju sjednice, vijećnicima se obratio načelnik Stanko Vincetić koji je čestitao svim vijećnicima na izboru,  a od vijećnika HDZ-a je zatražio odgovorno ponašanje.

“Nemojte zaboraviti od koga ste dobili povjerenje i za koga trebate raditi, što je velika čast i odgovornost“, kazao je između ostaloga načelnik Vincetić.

Načelnik Vincetić obratio se se i oporbi, od koje je zatražio da bude konstruktivna u svom radu. Načelnik je rekao da ne isključuje kritike oporbe, ali da te kritike trebaju biti argumentirane.

Podsjetimo čitatelj, u novom sazivu općinskog vijeća većinu ima HDZ BIH s 14 vijećnika, slijedi koalicija “Zajedno” s 6 vijećnika, ( 4 HDZ 1990, 2 Posavska stranka ), zatim ide SDA s 3 vijećnika, a po jednog vijećnika imaju SBB i HSP BiH.

 

Autor: Mario Pejić