Mijo Crnoja: Bivši HDZ-ov ministar prijetio vozaču autobusa pištoljem

Prosut ću ti mozak ako se makneš. Takove sam ja ubijao po Bosni”, rekao je Mijo Crnoja vozaču autobusa Stjepanu Horvatu nakon što mu je prislonio pištolj na čelo, otkriva to sadržaj sudskog spisa iz sudskog procesa koji se vodio protiv bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu, prenosi prenosi Nacional

Prema sadržaju tog sudskog spisa, ministar branitelja s najkraćim stažom u hrvatskoj vladi izvukao se nekažnjen u tom predmetu ne zato što se te skandalozne prijetnje nisu dogodile, već zato što je cijeli slučaj otišao u apsolutnu zastaru. A do zastare je prije svega došlo jer se Mijo Crnoja dugi niz godina uspješno skrivao od pravosudnih vlasti koje mu nisu mogle uručiti poziv za ročište jer je boravišta imao prijavljena na adresama na kojima nikada nije živio. Uvidom u sudski spis novinari Nacionala otkrili su i šokantna svjedočanstva dvojice vozača autobusa koji su pred sutkinjom svjedočili da i četiri godine nakon incidenta, i dalje trpe psihičke posljedice zbog težine napada.

Crnoja je 15. lipnja 1999. u ranim jutarnjim satima na zagrebačkom autobusnom kolodvoru napao vozača autobusa Stjepana Horvata koji mu je trebao predati kuvertu koju je Crnoji poslao njegov brat. Nakon napada Crnoja je pobjegao s autobusnog kolodvora, a Horvat je sve prijavio policiji. Nakon nekog vremena Državno odvjetništvo je protiv Crnoje pokrenulo kazneni postupak, ali do ročišta nije dolazilo jer nitko nije znao gdje se Crnoja nalazi. Iz sudskog spisa je vidljivo da je sud nekoliko puta pokušavao doći do Crnoje, ali to ni uz pomoć policije nije uspjelo. U jednom od dopisa koje je Ministarstvo unutarnjih poslova uputilo sudu, stoji da su Crnoju tražili na adresi Dalmatinska 11 u Zagrebu, ali da ga na toj adresi nisu pronašli. Iz tog dopisa vidljivo je da lažna prijava prebivališta Mije Crnoje u Samoboru, na osnovu koje je dobio sporno zemljište oko kojeg je nastala jedna od afera zbog koje je dao ostavku na mjesto ministra branitelja, nije bila jedina lažna prijava prebivališta Mije Crnoje, već je on to činio i ranije.

Comments

comments