Slučajno ili ne? Sportska dvorana u Orašju biti će završena tik pred lokalne izbore

Foto: zupanijaposavska.ba

U sjedištu vlade Županije Posavske u Orašju potpisan je ugovor o izgradnji posljednje faze Kulturno – sportskog centra u Orašju/ sportske dvorane.

Ugovor je potpisan između UNDP-a kao implementatora projekta i poduzeća Vinković d.o.o. kao izvođača radova. Također, potpisan je i ugovor za vođenje stručnog nadzora sa poduzećem iz Žepča. Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 800.00 KM. Vlada ŽP u tom iznosu sudjeluje s 600.000 KM a UNDP sa 200.000 KM, prenose na službenim stranicama vlade Županije Posavske.

Predsjednik vlade Županije Posavske Marijan Klaić, između ostaloga, za medije je kazao da je planirano da se objekt dovrši do sredine rujna.

– Početkom ove godine Vlada Županije Posavske je uspjela dogovoriti sa UNDP-om zajedničko financiranje posljednje faze izgradnje Kulturno športskog centra u Orašju. Kako bi ubrzali proceduru izbora najpovoljnijeg ponuđača taj posao je preuzeo UNDP. U Povjerenstvu za provođenje procedure izbora najpovoljnijeg ponuđača zastupljen je po jedan član iz općine kao vlasnika objekta i Vlade Županije Posavske kao sufinancijera. Rok izgradnje objekta je 75 kalendarskih dana što znači da bi objekt trebao biti završen sredinom rujna tekuće godine. Završetak izgradnje navedenog objekta omogućiti će održavanje nastave tjelesnog odgoja za učenike srednje škole, studente fakulteta…, razvoj dvoranskih sportova u Orašju kao i održavanje kulturnih manifestacija, izjavio je nakon potpisivanja ugovora predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

Podsjetimo naše čitatelje, lokalni izbori su zakazani za 02. listopada ove godine, što znači da će sportska dvorana, slučajno ili ne, biti dovršena tik pred lokalne izbore.

Izvor: zupanijaposavska.ba
Obrada: Mario Pejić/Orašje news

Comments

comments