Bano preuzeo načelničku funkciju: Promijenjeno radno vrijeme općine

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon što je kao jedini kandidat pobijedio na izborima za načelnika, Marijan Oršolić Bano, uveo je prvu promjenu u radu Županije. Promjena je simbolična, ( što drugo i očekivat ), te se odnosi na radno vrijeme općine Orašje. Dosada općina je radila od 07:30 do 15:30, a od sada raditi će kao i druge službe, od 08:00 do 16:00.

-Nakon primopredaje dužnosti, načelnik Općine Orašje Marijan Oršolić održao je sjednicu s pomoćnicima koji su mu ukratko predstavili svoje službe, nadležnosti i djelatnike. Načelnik ih je obavijestio o svojoj prvoj odluci,

Odluci o radnom vremenu po kojoj od Nove godine Općina Orašje radi od 08.00 do 16.00 sati umjesto dosadašnjih 07.30 do 15.30 sati. Pauza je i dalje od u trajanju od pola sata od 10 do pola 11, s tim da će se u narednom periodu regulirati da za vrijeme pauze uvijek radi po jedan djelatnik u Šalter sali, Katastru i drugim službama koje rade sa strankama kako bi stranke koje po drugim institucijama i firmama u tom periodu imaju pauzu, mogle završiti poslove u Općini. Najavljena je i nova sistematizacija radnih mjesta i odluka o osnivanju službi gdje načelnik želi staviti naglasak na novu službu koja će se isključivo baviti pisanjem projekata, strategija, i razvojem općine Orašje kako bi se povukla veća novčana sredstava od viših institucija vlasti i međunarodnih organizacija i donatora.

 

Izvor: orasje.ba

Autor: Mario Pejić