Domaljevac: Održani prosvjedi poljoprivrednika

Jučer su u Domaljevcu održani prosvjedi poljoprivrednika. Prosvjedi su održani ispred zgrade Skupštine Županije Posavske povodom razmatranja nacrta zakona o poljoprivrednom zemljištu Županije Posavske. Nacrt zakona daje mogućnost davanja državnog zemljišta u koncesiju, čemu se protive poljoprivrednici iz Odžaka. Poljoprivrednici iz Odžaka više su puta prosvjedovali optužujući vladajuće da poljoprivrednu zemlju u Odžaku žele dati u koncesiju velikoj privatnoj firmi.

MUP ŽP je na svojim stranicama objavio kako prosvjedi nisu bili najavljeni, no kako su protekli mirno i bez incidenata. Prema MUP-a ŽP na prosvjedima se okupilo dvadesetak poljoprivrednika.

-Dana 29. ožujka 2023. godine oko 10,00 sati policijski službenici PS Domaljevac-Šamac su došli do saznanja da će ispred zgrade Skupštine Županije Posavske u Domaljevcu biti održano mirno okupljanje poljoprivrednih proizvođača s područja općine Odžak za vrijeme održavanja sjednice Skupštine. Na mjesto događaj su upućeni policijski službenici koji su potvrdili saznanja i utvrdili da se okupilo dvadesetak poljoprivrednika. Oko 13,45 sati poljoprivrednici su se razišli u miru i tijekom okupljanja nisu zabilježeni nikakvi problemi.

Autor: Mario Pejić