Domaljevac: Raspisani izbori za načelnika, funkciju načelnika do izbora će obavljati Stjepan Piljić

Domaljevac: Raspisani izbori za načelnika, funkciju načelnika do izbora će obavljati Stjepan Piljić

Stjepan Piljić iz HDZ BiH imenovan je za  v.d.načelnika općine Domaljevac Šamac, odlučeno je na današnjoj 15.redovitoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj u Domaljevcu pod predsjedanjem Luke Lucića. Piljić je dobio jednoglasnu potporu klubova vijećnika HDZ BiH, HDZ 1990, Posavske stranke i Hrvatske stranke BiH, te kluba Samostalnih vijećnika, kao i glasove  svih 10 nazočnih vijećnika, prenosi Radio Orašje.

Izbor v.d. načelnika općine uslijedio je nakon što je prethodni načelnik Mario Jurkić podnio svoju ostavku na tu poziciju zbog preuzimanja mandata zastupnika u Skupštini ŽP.  Mjesto v.d. načelnika Piljić će obnašati sve dok SIP BiH ne raspiše prijevremene izbore i proglasi rezultate izbora.  -“Godinu dana je proteklo od kada nije postojao zajednički rad između načelnika i Općinskog vijeća i mogu kazati da su današnji prijedlog  odluke jednoglasno podržali svi vijećnici. Nakon turbulentnog perioda koji je iza nas, nadam se kako će načelnik skupa s općinskim vijećem zajednički raditi na korist svih građana naše lokalne zajednice”, kazao je Luka Lucić predsjednik OV Domaljevac Šamac.

Novi načelnik općine Stjepan Piljić,  izrazio je zahvalnost vijećnicima na jednoglasnoj potpori, te naglasio da će raditi odgovorno i na dobrobit svih građana, a za uspješan rad očekuje istinsku i jedinstvenu potporu svih struktura. -“Nemam previše vremena i moj prvi zadatak je da stabiliziram rad općinske uprave i zajednički krenemo u realizaciju ključnih projekata za našu općinu. Među njima su vodovod, a kako općina ima komparativnu prednost vezanu za termalne izvore, tu su i projekti pokretanja stakleničke proizvodnje i ogroman resurs  kompleksa Banja, u kojeg se žele uključiti i naši ljudi iz inozemstva”, naglasio je v.d. načelnika Stjepan Piljić.

Preuzeto sa: Radio Orašje