Đuro Topić: Popravljen je krov nove škole, sve je spremno za nastavu

Na službenim stranicama vlade Županije Posavske objavljeno je kako je Đuro Topić pred početak školske godine posjetio Srednju školu Fra Martina Nedića u Orašju. Prilikom posjete Topić je konstatirao kako je krov popravljen i kako je sve spremno za početak nove školske godine.

-U ponedjeljak 02.09.2019. godine počinje nastava za učenike sedam osnovnih i tri srednje škole na području Županije Posavske. Za učenike prvih razreda osnovnih škola i predškolske odjele nastava počinje 09.09.2019. godine. Tim je povodom predsjednik Vlade Đuro Topić u pratnji ministrice prosvjete, znanosti, kulture i športa Ane Andrić obišao jednu od školskih ustanova. Budući je Školski centar fra Martina Nedića u Orašju tijekom nevremena u srpnju ove godine pretrpio veliku štetu na krovištu škole, predsjednik i ministrica obišli su Školski centar u Orašju i razgovarali sa ravnateljicom Dijanom Pejić o urađenim poslovima. -Sve je spremno za početak nove školske godine, konstatirano je tijekom obilaska škole. Nastava će prema planu i programu redovito, kako je i najavljeno, započeti i u svim ostalim školama na području Županije Posavske, potvrdila je ministrica Andrić.

Posjetimo se, zbog loše građe i izvedbe radova prilikom nevremena je oštećen krov nove škole. Vlada je za sanaciju krova izdvojila 100 tisuća marka.  Dosada nitko nije odgovarao za štetu koja je nastala zbog neadekvatnoga nadzora i loše izvedbe radova.

 

Autor; Mario Pejić