Dvije trećine “Arizone” progutao požar: Šteta višemilijunska

Prema informacijama policije, tužiteljstva i vatrogasaca, u požaru na pijaci Arizona, koja se nalazi između Gradačca i Brčkog, nije bilo ozlijeđenih, niti poginulih. Materijalna šteta sigurno će biti milijunska, jer je vatra zahvatila dvije trećine objekata.

– Dojavu smo dobili 3.17 sati i proslijedili smo je kolegama u Brčkom i Gradačcu. Dvije trećine objekata je izgrojelo i šteta će sigurno biti velika. Velika je površina uništenih objekata. Vatra je u najvećoj mjeri ugašena i kolege dežuraju sa dva vozila, jer se dešava da se negdje upale veće grede – priča za Faktor vatrogasac iz Srebrenika Nihad Delić, koji je tokom noći gasio vatru.

Na pijacu Arizona poslana je jedinica specijalne policije da bi spriječila ulazak na požarište, potvrdio je za Faktor, dežurni županijski tužitelj Dževad Ćejvanović.

– Na mjestu događaja je policija i vatrogasci, jer još uvijek to mjesto nije sigurno. Postoji opasnost od isparenja. Šteta će sigurno biti milijunska. Uviđaj će obaviti pripadnici odjela kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona, zajedno s vještacima elektro i protupožarne struke, uz nadzor Tužilaštva TŽ. Tek trebamo vidjeti kada ćemo početi s uviđajem, moramo sačekati da sve bude sigurno – rekao je Ćejvanović.

On je istakao da je sreća da u požaru, prema informacijama MUP-a TŽ i policajaca iz Gradačca, nitko nije poginuo.

– Tek popodne napravit ćemo procjenu hoćemo li početi s uviđajem, još vatra pomalo tinja, prisutna su i isparenja. Nije sigurno ni za nas, a ni za vlasnike štandova. Razumljivo je da ljudi žele spasiti nešto od svoje imovine, ali pri tome riskiraju vlastiti život i zbog toga specijalna policija dežura na požarištu – rekao je tužitelj

 

Izvor: HMS.BA