FUP uhvatio tajnika Crvenog križa u Orašju: Sumnjiči se za pronevjeru 115 tisuća maraka

Iz Federalne uprave policije su jučer priopćili kako su uhvatili Dražena Mikića tajnika crvenog križa u Orašju.

-Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP,) poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Posavske županije, uhvatili su  DM (Dražen Mikić.), tajnika Crvenog križa Orašje, koji se sumnjiči za izvršenje kaznenih djela „Obmana pri dobivanju kredita ili drugih pogodnosti“, u stjecaju s kaznenim djelom „Zlouporaba položaja ili ovlasti”.

Uhićeni se sumnjiči da je činjenjem navedenih kaznenih djela počinio novčanu štetu Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine, u iznosu od 115.000 KM.

Uhićeni je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije i biti će u zakonskom roku predan uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu, na daljnju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Posavske županije, priopćeno je iz FUP-a.

Uhićenje Mikića prokomentirali su i na Facebook stranici Posavski oporbeni portal, gdje su ocijenili da je Mikić bio dugogodišnji Topićev suradnik i igrač.

-Spašavanje tajnika Dražena
Jutros je Federalna Uprava Policije na području općine Orašje lišila slobode Dražena Mikića, tajnika Crvenog križa zbog osnovane sumnje da je pronevjerio 115 000 KM zloupotrebom položaja i ovlasti. Priča se da je najteže bilo locirati predmetnog gospodina jer se zbog dugogodišnje odanosti i suradnje s premijerom Đurom Topićem nalazio toliko duboko u njegovom probavnom traktu negdje na prelazu iz debelog u tanko crijevo. Naravno da su reagirali i iz Udruge dragovoljaca i veterana gdje je uhićeni vedrio i oblačio s još dvojicom-trojicom kolega. Navodno su rekli kako je ovo novi udar na braniteljsku populaciju i neshvatljivo im je da čovjek treba odgovarati radi nekih „pišljivih“ 100 000 KM, jer oni su proturili puno puno više za vladajuću stranku pa nikada nitko nije morao odgovarati, čemu sada ovo zapitali su se.

Izvori: FUP, Facebook

Autor: Mario Pejić