Intervju: David Impress, živjeti umjetnost

David Impress  je umjetnik iz Odžaka, bavi se izradom originalnih umjetničkih slika.   Za naš portal je odlučio reći nekoliko riječi o sebi i zanimanju kojim se bavi.

 

Za početak nam recite nekoliko riječi o sebi i o poslu kojim se bavite ?

Zovem se Dejvid, samostalni sam i slobodni umjetnik iz Odžaka.  Profesionalno radim ovaj posao već 15 godina. Izuzetno sam zadovoljan s onim što radim, jer se bavim poslom koji volim cijeli svoj život.  Velika je sreća kada čovjek ima mogućnost, to jest priliku da radi ono što voli. Ako se postavimo strogo odgovorno prema poslu rezultati sasvim sigurno neće izostati. Mnogi će sigurno reći da živimo u nesigurnoj i nestabilnoj državi u kojoj je mali broj umjetnika, da prilike i nisu baš neke, što jednim dijelom i jeste istina. Ali to je samo stvar usvojene zajedničke percepcije koja donosi više štete nego koristi. Naprotiv, mi živimo u Bosni i Hercegovini, jednoj od najbogatiji zemalja na svijetu. A po čemu to, pa prije sve po bogatstvu u različitosti ljudi koji u njoj žive, potom po prirodnim bogatstvima i geografskom položaju. Spisak je hvala bogu duži od onoga što sam naveo.  Dakle do nas je, možda samo treba potražit ličnu percepciju spram toga kako ostvariti uspjeh u životu.

 

Naslikali ste na stotine slika, otkuda vam inspiracija za slike?

Inspiraciju prvo nalazim u sebi i ljudima, a potom u prirodi. Ono što donosi uspjeh u životu, samim time utječe i na inspiraciju. Nekad se za inspiracijom mora ići to jest mora se uložiti određeni trud, a potom iznenađenje, inspiracija dođe sama.

 

Može li se živjeti od prodaje umjetničkih dijela?

Što se tiče mog ličnog izbora spram toga kako da uspijem zadovoljiti egzistencijalne potrebe prodavajući svoja umjetnička dijela, u samom startu sam shvatio da se samo pristojnim cijenama, prilagođenim standardu BiH građana mogu održati u svom poslu. To mi je donijelo višestruku korist kako kroz napredovanje u radu s bojama koje su mu omogućile veću rutinu, tako i kroz nova poznanstva. Rutina mi daje veliku brzinu u svladavanju ritma boje na slici što rezultira smanjenjem potrebe vremena za izradu slike.

 

Svi koji su zainteresirani, kako i gdje mogu kupiti vaše slike?

Svi koji su zainteresirani moje radove možete pronaći i pogledati  na Facebooku, i Instagramu

 

Nešto za kraj, neka poruka čitateljima?

Na kraju poruka je u spomenutoj percepciji spram vaše okoline i društva u kojem živite.  Budite hrabriji i pokažite više inicijative, možda se iznenadite.

Davidove radove možete pogledati u priloženoj galeriji.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

 

Autori: Mario Pejić, pitanja

¸¸¸         David impress, ( Dejvid ), odgovori