Izvješće MUP-a ŽP: Policiji prijavljena krađa dobrotvornih priloga te narušavanje javnog reda i mira

Prema izvješću MUP-a Županije Posavske policija u Orašju preko vikenda imala je više intervencija po raznim osnovama.

Jedna od intervencija vezana je uz krađu dobrotvornih pirloga u ug.objektu “Sova” u Orašju.

-dana 09.04.2017 godine u 03.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe dobrotvornih priloga iz kutije koja se nalazila u ug.objektu „Sova“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je istu kutiju pocijepao i dio novca otuđio 20 godišnji I.K. iz Beketinaca koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

Također istog dana policiji je prijavljena i krađa torbice 54-godišnjoj M.K iz D.Mahale.




-istog dana u 22.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanje stakla i otuđenje torbice sa dokumentima iz vozila vlasništvo 54 godišnjeg M.K. iz Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

Od narušavanja javnog reda i mira izdvajamo slijedeće situacije. Prijavu narušavanja javnog reda i mira u S-klubu te prijavu fizičkog napada na gradskoj pijaci u Orašju.

-dana 09.04.2017 godine u 00.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM razbijanjem inventara u diskoteci „S-klub“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je protiv prekršitelja provela prekršajni postupak.

-dana 10.04.2017 godine u 01.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM ispred ug.objekta na gradskoj pijaci u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je fizički napad i narušavanje JRiM izvršio 26 godišnji A.D. iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

Autor: Mario Pejić
Izvor: MUP ŽP