Marko Čaktaš: Pitam se ima li igdje još u svijetu ovakvog odnosa vlasti prema domaćim poljoprivrednicima?

Poljoprivrednik Marko Čaktaš objavio je na svom Facebooku status koji se tiče obrade poljoprivredne zemlje u Odžaku, zbog koje su prošle godine izbili prosvjedi poljoprivrednika. Prema pisanju Marka vlada ŽP i Ministarstvo poljoprivrede žele protuzakonitim Anexom dati poljoprivrednu zemlju u koncesiju.

– Hvala Vladi Županije Posavske, hvala našim ministrima Peri Radiću, Ani Andrić i Miji Staniću na (još jednoj) izdaji domaćih poljoprivrednika!

‘Gdje prestaje logika tu počinje BiH’ je izreka koja najbolje može opisati stanje koje pogađa naše domaće poljoprivrednike u općini Odžak.
Naime, Vlada ŽP je u prošlu srijedu dala suglasnost Ministarstvu poljoprivrede da (zamislite apsurda) potpiše Anex na Ugovor za koji je Sud utvrdio da je istekao krajem 10.mjeseca prošle godine i spor oko navedenog Ugovora se još uvijek vodi. A naše poljoprivrednike tuže za organiziranje i poticanje pobune. Pitam se ima li igdje još u svijetu ovakvog odnosa vlasti prema domaćim poljoprivrednicima?

Za ovakav postupak se u civiliziranim i pravno uređenim državama ide u zatvor. Anex na Ugovor koji je istekao se NE MOŽE POTPISATI! Anex se potpisuje dok Ugovor još traje! Vlada se pravda time da je njima u interesu da zemlja ne stoji neobrađena. Pa gospodo draga, ako ste htjeli da se zemlja obrađuje i da svi imamo koristi, onda ste je trebali dati na obradu domaćim poljoprivrednicima koji bi sve što zarade od te zemlje i ostavili u općini i županiji, a ne iznosili u Zagreb kao što to rade ovi kojima ste zemlju dali. Neka vas je sramota što radite vlastitom narodu

 

Izvor: Facebook