Ministarstvo zdravstva ŽP izdalo priopćenje: Konstatirano je da ne postoje razlozi za uznemiravanje javnosti

Dana 24.02.2020. godine u prostorijama Vlade Županije Posavske održan je sastanak članova Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske. Na sastanku je razmatrana opća epidemiološka situacija u vezi razvoja prilika pojavom novog koronavirusa, s posebnim naglaskom na stanje u Županiji Posavkoj.

Konstatirano je da ne postoje nikakvi razlozi, koji bi uznemiravali javnost, te da Federalno ministarstvo zdravstva zajedno sa županijskim ministarstvima prati razvoj situacije. Javne zdravstvene službe preuzele su jasne zadaće oko eventualne pojave pacijenata sa sumnjom na zarazu koronavirusom, kao i hitnog prihvata i zbrinjavanja takvih osoba u odgovarajuće zdravstvene ustanove. Preventivne mjere zaštite javnih objekata, kao i pravodobno informiranje javnosti, vršit će se u kontinuitetu.

Stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike redovno će se sastajati, osnažiti će se koordinacija između svih odgovornih aktera, kako na županijskim razinama, tako i prema višim razinama vlasti u BiH, izvijestili su iz ureda ministra zdravstva i socijalne politike Vlade ŽP Damira Živkovića.

Izvor: zupanijaposavska. ba