Nemar u zatvoru u Orašju: Pobjegao zatvorenik

Jučer se u Orašu dogodio bijeg zatvorenika iz zatvora. Na stranicama MUP-a objalvjeno je slijedeće

-Dana 05. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu da je iz KPZ Orašje pobjegao zatvorenik tridesetosmogodišnji E.Z. iz Kerepa, općina Gradačac. Po prijavi su postupili dežurni istražitelj OKP PU Orašje i krim. tehničar koji su potvrili navode prijave i na mjestu događaja izvršili očevid kojim je utvrđeno da je imenovanom u bijegu pomogao dvadesetsedmogidišnji V.K. iz mjesta Ravnuše, Gornji Srebrenik, općina Srebrenik čime postoje osnovi sumnje da je počio KD „Omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda“ o čemu je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske, te su poduzete i druge mjere i radnje predviđene zakonom.

Uz inormacije MUP-a ŽP neslužbeno smo doznali da je zatvorenik pobjegao preko zida, te da zatvor u Orašju ima problema s manjkom čuvara, a viškom administrativnog osoblja.

Posjetimo se, zatvor u Orašju i ranije je zbog raznih kriminalnih radnji dolazio pod budno oko javnosti. Bilo je slučajeva da se zatvorenici žale na seksualna zlostavljanja, čuvarima su paljeni automobili, a listi problema sada treba dodati i bijeg zatvorenika.

Dosada za sve propuste nitko nije odgovarao. Ostaje da vidimo da li će biti pokrenuta istraga zbog ovog najnovijeg propusta kojim je ugrožena sigurnost  zajednice.

AUtor: Mario Pejić