Održana sjednica vlade ŽP: Ministar zdravstva Damir Živković hvalio ravnatelja bolnice, on je prvi zbrinuo oboljelu pacijenticu

Dana 14.05.2020 godine održana je 45 sjednica vlade Županije Posavske. Jedna od točki sjednice bilo je izvješće o radu Županijske bolnice u Orašju. Iako je bolnica prošlu godinu završila u minusu, a kvaliteta zdravstvenih usluga je na niskom nivou, Ministar zdravstva Županije Posavske Damir Živković nahvalio je direktora bolnice Pericu Jelečevića.

-Uloga vodećeg čovjeka bolnice osobito je bila zamjetna u vremenu koronavirusa kada je u prvom trenutku bojazni zdravstvenih djelatnika od nove bolesti, prvi zbrinuo oboljelu pacijenticu zaraženu koronavirusom. Osobito u ovakvim kriznim situacijama kakva je pandemija vidimo koliko nam znači Bolnica, stoga je neophodno nastaviti ulaganje, kako u opremu tako i u mlade kadrove, ali i pronaći novi model financiranja zdravstvenih ustanova, kazao je ministar Živković.

Ministar Živković nije ni komentirao nedavni slučaj tragično preminule žene u dvorištu bolnice.

Posjetimo se, Ministru zdravstva ovo je drugi mandat. Prije obnašanja funkcije Ministra zdravstva bio je zaposlen u kompaniji MAXi, a po zanimanju je diplomirani ekonomista.

 

Autor:  Mario Pejić

 

 

 

1 Comment on Održana sjednica vlade ŽP: Ministar zdravstva Damir Živković hvalio ravnatelja bolnice, on je prvi zbrinuo oboljelu pacijenticu

Comments are closed.