Ogromne gužve na Bregani: Nadležne službe preporučuju izbjegavanje putovanja

Na graničnom prijelazu Bregana ( Slovensko – Hrvatska granica ), došlo je do ogromne gužve, prenose brojni Hrvatski mediji. Jutarnji list piše kako se na prijelazu čeka i više od 10 sati te kako su brojni putnici izgubili živce.

-Čitateljica koja je u petak oko dva sata nakon ponoći krenula iz Luksemburga prema Slavoniji, nakon 36 sati još je uvijek na putu. Na cesti. Zajedno s tisućama drugih putnika koji su u Lijepu našu ili kroz Lijepu našu krenuli na svoje destinacije.

Ne znam što da kažem osim da smo svi u bezizlaznoj situaciji. Đakovo mi nikad dalje nije bilo. Na Breganu sam s ostalim putnicima u autobusu Črnja Toursa došla oko 17 sati nakon što smo slovensku granicu, njemačku i luksemburšku prešli bez problema. Od jedan sat iza ponoći u subotu na terminalu čekamo. Uzeli su nam osobne iskaznice i putovnice te nam dali formulare. I od tada ništa se ne dešava. Ulazimo, izlazimo, čekamo. Više ne znamo kud ćemo sa sobom od neizvjesnosti – priča za Jutarnji list čitateljica iz Slavonije.

Razlog čekanja je provjera građana na koronavirus , popunjavanje upitnika o koronavirusu te izdavanje rješenja o samoizolaciji.

Posjetimo se sve nadležne institucije u BIH i Hrvatskoj izdale su preporuke u kojima se građanima preporučuje izbjegavanje putovanja.

-Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine poziva sve građane Bosne i Hercegovine da odgode/otkažu sva svoja putovanja u inostranstvo, u narednom periodu, a naročito u naredne dvije sedmice. Posebno upozorenje se odnosi na putovanja u Italiju, Iran, Republiku Koreju i Kinu, te u Francusku, Njemačku i Španiju.

Ukoliko se radi o neophodnim putovanjima, molimo da prije putovanja kontaktirate ambasade/konzulate zemalja u koje namjeravate putovati.

Ministarstvo vanjskih poslova poziva građane da redovno prate relevantne informacije i upute na web stranici MVP BiH, koje se redovno ažuriraju.

 

Autor: Mario Pejić