Online anketa: Planirate li se cijepiti protiv koronavirusa

Vlada Županije Posavske na jučerašnjoj sjednici prvi puta je javno govorila o cijepljenju stanovništva Županije Posavske protiv koronavirusa. Prema priopćenju vlade u Posavinu će stići 16.500 doza vakcina.
Broj vakcina nije dovoljan za cijepljenje cjelokupnog stanovništva, budući da su potrebne dvije doze za stjecanje imuniteta.

Dolaskom vakcine, vakcinacija će postati najvažnija društvena tema. U Europskim zemljama postoji veliki otpor prema vakcinama. Argumenti protiv vakcina su da su vakcine nesigurne, ( jer su razvijene u rekordnom roku ), da su nepotrebne, ( jer korona nije ozbiljna bolest ), i da služe drugim ciljevima, ( razne teorije o čipovima u vakcinama, porobljavanju čovječanstva i sl )

Argumenti za vakcinu su da će okončati pandemiju i da ćemo nakon cijepljenja steći imunitet te se napokon vratiti normalnom životu.

Ne ulazeći u točnost argumenata jedne i druge strane. naše slijedeće anketno pitanje glasi, planirate li se cijepiti, odnosno da vam sad ponude vakcinu biste li ju prihvatili.

Planirate li se cijepiti protiv koronavirusa?

  • Ne, ne planiram i ne želim (62%, 96 Votes)
  • Da planiram i želim (20%, 31 Votes)
  • Još nisam odlučio/la (18%, 27 Votes)

Total Voters: 154

Loading ... Loading ...

Autor: Mario Pejić