Općina Orašje dodijelila 41 investicijsku potporu za razvoj poljoprivrede: Ukupna vrijednost potpora 43.988,80 KM

Općina Orašje dodijelila je 41 investicijsku potporu za razvoj poljoprivrede u ukupnom iznosu od korisnicima koji su zadovoljili uvjete i kriterije javnog poziva, prenose na službenim stranicama općine Orašje.




Na javni poziv u trajanju od 30 dana u Općinu pristigle su 43 prijave, od čega dvije nisu zadovoljile uvjete javnog poziva pa su isključeni iz daljnje procedure. U konačnici, za izgradnju sustava protugradnih mreža u voćnjacima izdvojeno je deset i pol tisuća maraka za dva korisnika, a za isti broj korisnika dvije i pol tisuće maraka u svrhu izgradnje sustava za navodnjavanje u voćarskoj proizvodnji.

Jedan korisnik ostvario je poticaj za nabavku uređaja za zaštitu bilja u plasteničkoj proizvodnji povrća, a 24 korisnika poticaj za nabavu višegodišnje difuzne folije za pokrivanje plastenika. Skoro 13 tisuća maraka izdvojeno je za osam korisnika u kategoriji nabava ekstrudera za soju, a četiri korisnika ostvarila su poticaj za nabavu opreme za pčelarstvo. Sa svim korisnicima načelnik je već potpisao Ugovore na temelju kojih će novčana sredstava biti i isplaćena.

Preuzeto sa: orasje.ba