Općina Orašje: Javni poziv za dodjelu investicijskih potpora u svrhu poljoprivrede

Do 3.8. traje rok za prijavu na javni poziv za dodjelu investicijskih potpora u svrhu poticanja razvoja poljoprivrede na području općine Orašje i to za ulaganja izvršena od 01.01.2016. godine.
Investicijske potpore Općina dodjeljuje za: Izgradnju sustava protugradnih mreža u voćnjacima, izgradnju sustava za navodnjavanje u voćarskoj proizvodnji, izgradnju sustava za navodnjavanje u povrtlarskoj proizvodnji – «na otvorenom», nabavku uređaja za zaštitu bilja u plasteničkoj proizvodnji povrća, nabavku višegodišnje difuzne folije za pokrivanje plastenika, nabavku opreme za pčelarstvo, nabavku traktorske kosačice za košenje voćnjaka i Izgradnja novih farmskih objekata.
Pravo prijave imaju fizičke osobe kojima je poljoprivreda osnovna djelatnost i koje nemaju drugih prihoda (prednost imaju članovi udruženja, zadruga i kooperanti organizatora proizvodnje), obrtnici registrirani za obavljanje poljoprivredne djelatnosti pri nadležnom organu, pravne osobe registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti pri nadležnom sudu (gospodarska društva, zadruge) i udruge građana registrirane u Ministarstvu pravosuđa i uprave Županije Posavske.
Javni poziv je objavljen na oglasnim pločama u Općini i po mjesnim zajednicama, te rubrici Natječaji na službenoj web stranici Općine Orašje. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 031-712-322 ili osobno u Općini Orašje kod stručne suradnice za poljoprivredu Katice Dabić.
Preuzeto sa: orasje.ba