Općina Orašje: Od sutra kreće popisivanje štete od nevremena

Od sutra (četvrtak 6.7.2017.godine) četiri općinske komisije započet će s postupkom prijave i procijene šteta uzrokovanih olujnim nevremenom i ledom u noći 23./24.6. na području općine Orašje.

Evidentiranje nastalih šteta za MZ Bok, Oštra Luka, Matići i Kopanice vršit će se u prostorijama mjesnih zajednica u vremenu od 9.00 do 13.00 sati i to u četvrtak (6.7.), petak (7.7) i ponedjeljak (10.7). Za MZ Bukova Greda evidentiranje nastalih šteta bit će izvršeno u MZ Bok također u ova tri dana u vremenu od 9.00 do 13.00 sati. Za prostor MZ Donja Mahala, Tolisa, Kostrč, Ugljara, Orašje, Vidovice, Jenjić i Lepnica evidentiranje nastalih šteta bit će izvršeno u zgradi Općine Orašje u uredu 33. i 34. u četvrtak, petak i ponedjeljak ali od 8.00 do 15.00 sati.




Općinska povjerenstva će štetu utvrđivati po potrebi i izlaskom na lice mjesta nakon izvršenog popisa, a sve do završetka konačne procjene za što je rok 21.7.2017. godine. Mještani koji prijavljuju štetu trebaju sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu i znati koliko je kvadratnih metara ili eventualno hektara poljoprivredne kulture, plasteničke proizvodnje povrća i dugogodišnjih nasada uništeno olujnim nevremenom odnosno prijaviti točne štete na stambenim i gospodarskim objektima.

Preuzeto sa: orasje.ba