Orašje: Automobil jučer na pješačkom prijelazu udario maloljetnicu

Foto: zupanijaposavska.ba

Jučer se u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je povrijeđena 15-godišnja djevojka. Na službenim stranicama MUP-a Županije Posavske objavljeno je kratko i šturo izvješće o tom događaju, bez da su navedeni inicijali osobe koja je djevojku udarila.

– dana 05.10.2016 godine u 09.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći u prometnoj nezgodi povrijeđenom pješaku. O istom je upoznata patrola prometne policije koja će sukladno težini povreda pješakinje protiv odgovornog za nezgodu poduzeti zakonom predviđene mjere, prenose na službenim stranicama MUP-a Županije Posavske.

Radio Orašje u istom slučaju prenosi slijedeće.

-Da vozači na našem području još uvijek nemaju kulturu prometovanja i ne poštuju prometne propise i pravo prvenstva pješaka na prijelazima, potvrđuje i podatak da je jučer automobil udario pješakinju koja je stupila na pješački prijelaz u namjeri da prijeđe cestu. Tom je prigodom 15-ogodišnja djevojka iz Ugljare, na sreću, lakše ozlijeđena, što je potvrdio liječnik ŽB Orašje. Još su dvije osobe lakše ozlijeđene u druge dvije prometne nezgode u Orašju, u kojima su sudjelovala po dva pmv, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽP.

Uz ovu prometnu nezgodu u Orašju su se jučer dogodile još dvije prometne nezgode.

-dana 05.10.2016 godine u 09.25 sati se na križanju II i VIII Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv .O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu ne poštivanjem prednosti prolaska uzrokovao 22 godišnji Čović iz Orašja protiv koga će sukladno težini povreda drugih sudionika biti poduzete zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 09.25 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 u blizini deponije na Dusinama dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nepropisno izvodeći radnju vozilom ,skretanje u lijevu stranu“ uzrokovao 49 godišnji Isić iz Gradačca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

Izvori: MUP Županije Posavske, http://www.radioorasje.com//

Obrada: Mario Pejić