Orašje: Općina izdvaja više novca za RTV Herceg Bosne nego li za pomoć neuposlenim rodiljama

Općina Orašje ove godine će izdvojiti više novca za financiranje Radio Televizije Herceg Bosne nego li će izdvojiti za pomoć neuposlenim rodiljama.

Naime, u 2021 godini za pomoć neuposlenim rodiljama biti će izdvojeno 14 tisuća maraka, dok će za RTV Herceg Bosne biti izdvojeno najmanje 24 tisuće maraka. U ovoj i prošloj godini za RTV Herceg Bosne samo iz općinskog proračuna biti će izdvojeno više od 70 tisuća maraka. Stvarni iznos je vjerojatno i veći, samo se nalazi pod različitim stavkama u proračunu.

Uz općinu Orašje u 2021 za RTV Herceg Bosne novac je izdvojila i vlada Županije Posavske i to najmanje 58 tisuća maraka. Općine Odžak i Domaljevac Šamac će također izdvojiti novac za financirane RTV-a Herceg Bosne, kao i pojedina javna poduzeća, bilo direktno kao donaciju ili kroz plaćanje medijskog pokroviteljstva.

Ukupno, kroz razne razine vlasti i fondove za RTV Herceg Bosne u 2021 iz Posavine će biti izdvojeno oko 200 tisuća maraka, što nije mali iznos.

Glavni problem je taj što je RTV Herceg Bosne propagandna televizija Dragana Čovića, medijski sadržaj te televizije neće pridonijeti općem boljitku i ta televizija nije u javnom interesu Hrvatskog naroda u BiH. U Županiji Posavskoj tu televiziju nitko i ne gleda, no unatoč tome ta televizija koštati će nas oko 200 tisuća maraka.

Autor: Mario Pejić