Orašje: Otvoreni 21 dani Hrvatskog filma

Uz prisustvo brojnih “uglednih” političara i glumaca iz BiH i Hrvatske, u kinosali u Orašju jučer u 20:00 sati svečano su otvoreni 21 dani Hrvatskog filma.

Proslava povodom otvaranja dana Hrvatskog filma  ove godine je organizirana na naspi u Orašju, što je privuklo veliki broj mještana od čega su najviše profitirali obližnji kafići.

Također na naspi je dijeljena besplatna piva i roštilj. I tako, dok su uglednici uživali u protokolarnom otvaranju festivala i gledanju filma, obični mještani su uživali u  besplatnoj pivi i roštilju. Neki su s pivom i pretjerali, ali i to je valjda dio naših lokalni običaja i naše tradicije.

Dani Hrvatskog filma najvažnija su kulturna manifestacija u Posavini, a najviše zasluga za organiziranje iste nosi Ivo Gregurović poznati glumac iz Donje Mahale.

Na 21. Danima hrvatskoga filma prikazat će se šest filmova iz najnovije hrvatske produkcije i jedan iz bh. produkcije, kojim se završava festival 9. rujna 2016. godine.

Jedina nagrada na ovom festivalu je “Zlatni dukat” koji se dodjeljuje za doprinos razvoju filmske produkcije i za životno djelo.Ove godine tu nagradu dobit će glumica Nives Ivanković, te redatelj Hrvoje Hribar.

Vijest o otvaranju manifestacije, između ostalih, prenijeta je i na Federalnoj televiziji, a možete je pogledati u priloženom video prilogu.

 

Izvori: presjedništvo,bahttp://www.federalna.ba/

Autor: Mario Pejić