Orašje: Prijavljene dvije šumske krađe

Policija u Orašju zaprimila je u zadnjih nekoliko dana dvije prijave kaznenih dijela šumske krađe. Prema navodima prijavitelja krađe su počinjene na lokacijama poloji u Orašju, te selište u Donjoj Mahali. Ukupno je posječeno oko 40 stabala raznog drveta.

-Dana 31. listopada 2022. godine oko 12,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset šestogodišnji S.P. nastanjen u Republici Hrvatskoj prijavljuje da mu je nepoznata osoba ili više njih u proteklih 10-tak dana isjekla 30 stabala raznog drveta u šumi zvanoj Poloji u Orašju. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih krim. istražitelja i tehničara koji su zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Šumska krađa“ na mjestu događaja izvršili očevid te će poduzeti i druge mjere i radnje na pronalasku počinitelja.

Dana 03. studenog 2022. godine oko 15,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom četrdeset devetogodišnji I.B. iz Donje Mahale prijavljuje da mu je nepoznata osoba ili više njih u proteklih 15-tak dana isjekla 10 stabala raznog drveta u šumi zvanoj Selište u Donjoj Mahali. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih krim. istražitelja i tehničara koji su zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Šumska krađa“ na mjestu događaja izvršili očevid te će poduzeti i druge mjere i radnje na pronalasku počinitelja.

Izvor: MUP ŽP
Autor: Mario Pejić