Orašje: Provjerite gdje ste registrirani za glasanje

Općinsko izborno povjerenstvo Orašje obavještava sve birače da još jednom provjere na Internet stranici www.izbori.ba gdje su registrirani za glasanje, odnosno da provjere nalazi li se njihovo ime na spisku birača koji glasaju putem pošte.

U cilju zaštite svog biračkog prava, svaki birač čije ime se nalazi na spisku biračka koji su upisani da glasaju putem pošte, a nije dostavio prijavu za glasanje putem pošte, može uputiti prigovor na adresu: info@izbori.ba, samostalno ili putem OIP-a Orašje.

Tim biračima bit će omogućeno pravo glasanja na dan izbora na biračkom mjestu na nepotvrđenim listićima u Srednjoj strukovnoj školi. Općinsko izborno povjerenstvo provelo je obuku za predsjednike biračkih odbora i mobilnih timova i njihove zamjenike, a u naredni četvrtak 27.9. s početkom u 16.00 sati u Kino dvorani Orašje bit će održana obuka za članove biračkih odbora i mobilnih timova i njihove zamjenike koji trebaju sa sobom donijeti izvod iz banke o transakcijskom računu na koji će im biti uplaćene novčane naknade za rad i obuku.

Preuzeto sa: Orasje.ba